peter schooneveldt | portretfotografie

Stuur e-mail mail_outline Fotograaf 

Fotograaf Peter Schooneveldt werd in 1955 in Haarlem geboren.
Na een loopbaan van 32 jaar wereldwijd vliegen voor de KLM, als verkeersvlieger/ gezagvoerder, is hij sinds 2011 werkzaam als fotograaf.
De laatste jaren concentreert hij zich voornamelijk op portretfotografie. Mensen ontmoeten is zijn belangrijkste drijfveer. In zijn fotostudio ontvangt hij een grote diversiteit aan mensen: mannen, vrouwen, jong en oud, professionals en studenten, familie, vrienden en kennissen of gewoon mensen in de buurt. Hij werkt een enkele keer in opdracht, maar meestal vraagt Peter de mensen zelf.
Zijn portret studio is compleet ingericht, inclusief een aangrenzende ruimte voor omkleden en visagie. Werken in een vaste studio heeft zo z'n voordelen, maar Peter werkt ook graag op locatie. Een groot gedeelte van zijn studio-uitrusting is ook mobiel inzetbaar.
Favoriete portretfotografen:
Hij heeft grote bewondering voor Koos Breukel, de man van het klassieke portret. Breukel benadert zijn onderwerpen met een groot gevoel voor persoonlijkheid en een belichting die doet denken aan die van de oude meesters van de portretschilderkunst.
Dan is er de Belgische fotograaf Stefan Vanfleteren, met zijn directe, dicht op de huid en soms confronterende zwart/witte scherpte/onscherpte, resulterend in enorm krachtige portretten.
Aan de wat lichtvoetiger kant is daar de 'school' van de Britse fotografen David Bailey en Rankin die hij ook bewondert. In hun portretten is altijd wat te beleven. Afwisselend high key en low key met altijd een moderne twist en creatieve belichting.


Studie Fotografische Vormgeving
Fotovakschool Amsterdam

Stuur e-mail



* Invoer verplicht
Website by Tomston